Atletico Madrid hertekent Antoine Griezmann van Barcelona tot 2026

Antoine Griezmann heeft zich definitief bij Atletico Madrid gevoegd nadat Barcelona ermee instemde de transfersom te verlagen van 40 miljoen euro naar 20 miljoen euro, zo heeft Atletico bevestigd. Griezmann werd de zesde duurste speler in de geschiedenis toen hij in 2019 voor 108 miljoen pond bij Barca kwam. Hij kwam in augustus 2021 weer bij Atletico in bruikleen van Barca en zijn tijdelijke deal werd in de zomer verlengd voor dit seizoen.

Atlético-coach Diego Simeone heeft de aanvaller dit seizoen in de meeste wedstrijden na 60 minuten als vervanger gebruikt vanwege een clausule die inhoudt dat de Madrileense club, als die wordt nagekomen, Barcelona een bedrag van 35 miljoen pond zou moeten betalen om de overstap definitief te maken. Griezmann bracht vijf seizoenen door bij Atlético en werd de meest opvallende speler in het team van Diego Simeone.

In zijn eerste seizoen bij Atletico, waar hij tussen 2014 en 2019 133 keer scoorde, scoorde Griezmann acht keer in 36 wedstrijden. Hij kan woensdag tegen Club Brugge in de Champions League zijn eerste optreden als vaste speler van Atletico Madrid maken. Hij maakte ook 35 doelpunten in 102 optredens voor Barcelona en won alleen de Copa del Rey tijdens zijn tijd in het Nou Camp.

“Gelukkig om te zijn waar ik wil zijn”, schreef Griezmann op Twitter. “Iedereen bedankt.” De Fransman, die naar verluidt mede door het WK in november een einde had willen maken aan het fiasco van dit seizoen, is Atletico Madrid’s vierde topscorer ooit met 144 doelpunten in alle competities. De droom van de Fransman is het winnen van een competitietitel met de Madrileense club. Hij is het seizoen zeer goed begonnen en heeft iedereen die naar hem wilde luisteren verteld dat hij blij is een Atlético-speler te zijn.

Geef een reactie