Kan Mats Hummels spelen op het WK 2022?

Dortmund-veteraan Mats Hummels is niet gerekruteerd door coach Hansi Flick in de nieuwste Duitse selectie. Volgens Dortmund-coach Edin Terzić heeft Hummels echter nog steeds hoop op een kans om eind dit jaar deel te nemen aan het WK van Qatar.

Terzic voorspelt dat Hummels op korte termijn kan terugkeren naar de nationale ploeg. “Ik weet zeker dat als Hummels zo blijft spelen, hij een goede kans heeft om naar het WK te gaan”, zei hij.

Terzic zei echter: “Maar dit is niet mijn beslissing. Mijn personeelskeuze op de positie van de verdediger is al moeilijk genoeg. Al het andere zal door Flick worden beslist.”

Voor het seizoen haalde Dortmund Nico Schlotterbeck uit Freiburg en Niklas Süle uit Bayern München binnen om de centrale verdedigerpositie aan te vullen. Desondanks behield de 33-jarige Hummels met zijn uitstekende prestatie nog steeds zijn hoofdplaats. “Zoals al onze centrale verdedigers is Hummels in zeer goede vorm”, zei Terzic.

Hummels zei onlangs zelf dat hij “regelmatig” contact heeft met bondscoach Flick. “We hebben regelmatig contact en bespreken hoe we de situatie nu zien.”

Hij speelde zijn laatste wedstrijd voor het nationale team tot nu toe in de Euro 2021-ronde van 16 knock-out 2-0 nederlaag tegen Engeland in juni 2021.

Er is een consensus tussen de twee partijen die vergelijkbaar is met een gentleman’s agreement. Flick is zich terdege bewust van het vermogen van Hummels, en Hummels deed ook een stap terug en stemde ermee in om als back-up te dienen op het 26-man roster.

In de centrale verdedigerspositie strijden Sule, Schlottbeck en Rudiger om de twee startposities. Bild onthulde dat de reden waarom Flick Hummels niet heeft gebeld, is dat hij goed op de hoogte is van het vermogen van Hummels en begrijpt dat zijn fysieke conditie erg goed is.

Dus de vraag is nu of Schlottbeck dit seizoen officieel 10 wedstrijden is begonnen in Dortmund, Hummels 8 wedstrijden en Sule 7 wedstrijden. Gaan ze samen naar Qatar?

Geef een reactie