Kylian Mbappé verslaat Lionel Messi en Cristiano Ronaldo naar top Forbes voetbalrijke lijst

Misschien was het voor Paris Saint-Germain nodig om Kylian Mbappé de bestbetaalde speler ter wereld te maken afgelopen zomer om hem opnieuw vast te leggen. Forbes schat dat de Franse superster in het seizoen 2022-23 $ 128 miljoen zal verdienen, exclusief belastingen en makelaarskosten, een record voor onze jaarlijkse ranglijst van’s werelds bestbetaalde voetballers, waarmee hij de nummer 1 plek bemachtigt. Mbappé tekende begin deze zomer een enorm nieuw contract. Het contract met de Parijse club loopt tot 2025.

PSG-teamgenoot Lionel Messi, 35, staat op de tweede plaats met $ 120 miljoen met Manchester United’s Cristiano Ronaldo, 37, derde met $ 100 miljoen. De opkomst van Mbappé en Haaland, de enige spelers onder de 30 op de lijst, duidt op een verschuiving in het mondiale spel, aldus het Forbes-rapport, terwijl Messi en Ronaldo dichter bij het einde van hun glorieuze carrière komen. Naast de 250 miljoen euro die Mbappé over drie jaar zal verdienen, merkte Adam White van The Guardian op dat hij “naar verwachting een betekenisvolle rol zou spelen in de bredere besluitvorming van PSG.”

De hemelvaart van Mbappé plaatst Messi en Ronaldo op onbekend terrein. Het paar was sinds 2014 elk jaar eigenaar van de twee beste plaatsen op de winstlijst, met een toppen van $ 127 miljoen en $ 125 miljoen. Messi staat nog steeds een goede tweede in de ranglijst met een totaal van $ 120 miljoen winst. Hoewel zijn ranglijst hetzelfde bleef, steeg zijn loon van 2021-22 met $ 10 miljoen. In totaal zullen de 10 best betaalde voetballers dit seizoen naar verwachting een recordinkomsten van $652 miljoen verzamelen, een stijging van 11% ten opzichte van de $585 miljoen vorig jaar. Mbappé, Messi en Ronaldo uit Portugal zijn samen goed voor meer dan de helft van dat totaalbedrag.

Geef een reactie