Wayne Rooney’s verbluffende doelpunt in Manchester derby

De 75.322 toeschouwers op Old Trafford waren getuige van het magische moment waarop Wayne Rooney, een naam die fans van Manchester United op een bepaald moment in oktober haatten, op de meest opwindende manier de krantenkoppen van bijna alle Britse sportmedia haalde. Bij het beschrijven van Rooney’s winnende doelpunt in de Manchester derby, gebruikte The Sun “wonder”, de Sky Sports klaagde “verbluffend”, en British News Agency noemde “sensationeel”, alle complimenten waren een tijdlang overweldigend.

Ja, dit doel is spannend genoeg om te strijden voor de beste van het jaar. In de 77e minuut maakte Nani een hoge balpass, Rooney ontruimde met zijn rug naar het doel, prikte de bal recht in de lucht en de bal ging rechtstreeks naar de blinde hoek van de poort van Man City! Dit seizoen sloeg Berbatov ook een weerhaak tegen Liverpool, maar na het aanpassen van de bal is het veel moeilijker om een ​​voorzet direct in de lucht te haken zoals Rooney.

“Ik ben niet tevreden met mijn algehele prestatie vandaag, maar er deed zich een kans voor en die heb ik gegrepen…” Rooney beschreef zijn feitelijke situatie na de wedstrijd. In de 90 minuten was de vorm van Manchester United nr. 10 eigenlijk duidelijk. Hij creëerde geen enkele bedreiging. Toen hij samenwerkte met zijn teamgenoten voordat hij scoorde, miste hij zelfs bijna de bal. Maar nu is dit alles het vermelden niet waard. Met die magische seconde markeerde Rooney zichzelf in de geschiedenis van de Manchester derby.

Na het scoren van het doelpunt was Rooney vol overheersend feestgedruis. Hij opende zijn armen, hief zijn hoofd op en sloot zijn ogen, luisterend naar de aanbidding op Old Trafford. Nani rende naar hem toe en tilde hem op. Ferguson en de andere spelers waren ook buitengewoon spannend. Ferdinand verzuchtte op zijn persoonlijke webpagina: “Rooney scoorde dit doelpunt! Dit is de beste manier om de derby te winnen!”

Coaches in twee teams prezen dit doelpunt. Mancini zei: “Als een buitengewone speler als Rooney zo’n doelpunt maakt, kun je alleen maar applaudisseren.” Ferguson zei: “Het was absoluut geweldig, ongelooflijk. Nani’s bal is prachtig, maar niemand zal erover praten na Wayne’s doelpunten. Het doet me denken aan een doelpunt dat Dennis Law bijna scoorde, een absoluut ongelooflijke.”

Geef een reactie