Harvey Elliott helpt Liverpool met 1-0 langs Wolves in FA Cup derde ronde replay

Harvey Elliott’s vroege treffer van afstand bezorgde Liverpool een 1-0 overwinning op Wolves in hun FA Cup derde ronde replay op Molineux om een gelijkspel tegen Brighton in de volgende ronde te bewerkstelligen.

Een stroomstoring zorgde voor een bizarre verstoring in de openingsminuut van de wedstrijd, toen Wolves een felle start leek te maken. Wolves begon fel, met Rúben Neves die Adama Traoré bij elke gelegenheid achter Kostas Tsimikas wilde loslaten. Hun verbetering onder Julen Lopetegui is duidelijk zichtbaar, maar de thuisploeg slaagde er niet in het doel van Caoimhin Kelleher serieus te bedreigen tot laat, toen Ruben Neves, Raul Jimenez en Matheus Cunha allemaal dicht bij de gelijkmaker waren.

Het doelpunt van Elliott viel echter al in de 13e minuut in het Molineux Stadium. Het bleek genoeg om Liverpool een plaats te bezorgen in de vierde ronde, waar ze Brighton and Hove Albion zullen ontmoeten in het AMEX Stadium. “Het is een groot teken van opluchting. Een doelpunt in een goedkope voetbaltenues is goed voor mijn zelfvertrouwen en hopelijk kan ik het nu meenemen naar het weekend.” zei Elliott na de wedstrijd.

Na de 3-0 nederlaag in de Amex op zaterdag – Klopp noemde het de slechtste prestatie uit zijn carrière als manager – was de Duitser blij met de reactie van zijn ploeg op dinsdagavond. Hij stelde een jonge ploeg op in een 4-3-3 formatie, met sterspits Mohamed Salah op de bank. De Liverpool-baas had meer intensiteit, agressie en urgentie geëist als reactie op de matige vertoning in Brighton, en zijn sterk gewijzigde team deed dat.

De overwinning van dinsdag was Liverpool’s derde sinds de hervatting van het binnenlandse voetbal na het WK 2022 in Qatar. Door de overwinning staat Liverpool zondag in de vierde ronde tegenover Brighton. En daarvoor is er zaterdag een wedstrijd tegen Chelsea op Anfield.

Geef een reactie