Arsenal heeft een bod van 60 miljoen pond op Moises Caicedo afgewezen

Arsenal heeft een vast bod van 60 miljoen pond op Brighton-middenvelder Moises Caicedo afgewezen. De speler heeft op sociale media onthuld dat hij de Premier League-club wil verlaten voor een “prachtige kans” elders.

Caicedo zei op Instagram: “Ik ben er trots op dat ik voor Brighton een recordtransfersom kan binnenhalen waarmee ze het opnieuw kunnen investeren en de club kunnen helpen succesvol te blijven.” Arsenal heeft zijn ploeg deze maand al versterkt met Leandro Trossard en Jakub Kiwior. The Gunners hebben al een kleine selectie en manager Mikel Arteta wil de titelstrijd van zijn team niet in gevaar brengen door een gebrek aan talent.

Ondertussen werd een mondeling voorstel van 55 miljoen pond voor de middenvelder deze maand door Chelsea afgewezen en leek Brighton van plan de 21-jarige in januari te behouden. Brighton manager Roberto De Zerbi onthulde vrijdag details van zijn gesprekken eerder deze week met Caicedo, en benadrukte dat de speler “gefocust” blijft op zijn taken bij de Seagulls, ondanks de groeiende onzekerheid over zijn toekomst.

Een nieuwe speler op het middenveld was een langetermijndoelstelling voor de koplopers in de Premier League, maar dit is verergerd door de zorgen over de blessure van Mohamed Elneny. Leandro Trossard heeft Brighton al verruild voor Arsenal in een deal ter waarde van 27 miljoen pond, maar Brighton is vastbesloten om Caicedo te behouden. Ondanks de houding van Brighton wordt verwacht dat Arsenal op korte termijn terugkomt met een verbeterd aanbod, aldus bronnen.

The Seagulls verkochten in de zomer Marc Cucurella aan Chelsea voor 60 miljoen pond, Yves Bissouma aan Tottenham voor 25 miljoen pond plus extra’s en Neal Maupay aan Everton voor 15 miljoen pond. Caicedo kwam in februari 2021 bij Brighton van Independiente del Valle en staat tot 2025 onder contract bij de zuiderburen. Hij heeft 25 optredens in een goedkope voetbalshirts gemaakt voor Brighton sinds zijn verhuizing.

Na de FA Cup vierde ronde nederlaag van vrijdag tegen Manchester City, wimpelde Mikel Arteta vragen over Caicedo af. “Je weet dat ik geen commentaar geef op spelers totdat er iets is gedaan”, zei de Arsenal-manager. Arsenal heeft deze maand bijna 50 miljoen pond uitgegeven aan aankopen en staat momenteel vijf punten voor op regerend kampioen Manchester City in de Premier League.

Geef een reactie