Raphael Varane kondigt op 29-jarige leeftijd zijn afscheid van Frankrijk aan

Raphael Varane heeft zich op 29-jarige leeftijd teruggetrokken uit internationale dienst bij Frankrijk om zich te richten op het spelen voor Manchester United. Varane, die 93 optredens maakte voor Frankrijk, maakte deel uit van de ploeg die in 2018 het toernooi won, maar kon Les Bleus vorig jaar niet helpen hun kroon te verdedigen.

Varane zei op zijn Instagram: “Ons grote land vertegenwoordigen voor een decennium is een van de grootste eer van mijn leven geweest.” De laatste van zijn caps won hij in de WK-finale van 2022, waarin Frankrijk op strafschoppen werd verslagen door Argentinië. Zijn pensioen blijft het einde betekenen van een tijdperk voor het Franse nationale team, nadat Tottenham keeper Hugo Lloris vorige maand ook zijn pensioen van internationale dienst aankondigde.

Hij zakte van uitputting op de grond toen hij in de extra tijd eindelijk het veld verliet en keerde terug naar de bank in de wetenschap dat zijn lichaam alles had gegeven. “Elke keer dat ik deze speciale blauwe voetbaltenues droeg, voelde ik een immense trots. De plicht om alles te geven, om met mijn hart te spelen en elke keer dat we het veld betreden te winnen.” zei hij. Varane begon zijn interlandcarrière bijna 10 jaar geleden, op 22 maart 2013 in een overwinning voor Frankrijk tegen Georgië in de WK-kwalificatiewedstrijden van 2014.

De verdediger voegde eraan toe dat het tijd was voor een “getalenteerde groep jonge spelers” om de mantel over te nemen. In de verklaring bracht hij hulde aan zijn teamgenoten, zijn manager en de fans. Met de pensionering van twee ervaren figuren in het kamp, heeft Get French Football News gemeld dat Kylian Mbappe naar verwachting zal worden benoemd als de volgende kapitein van Frankrijk.

Varane heeft een formidabele samenwerking ontwikkeld met Martinez bij United, en hielp zijn ploeg aan de meeste clean sheets (16) van de Europese top vijf competities, en zijn prestaties waren uitzonderlijk in het hart van Erik ten Hag’s verdediging. Het nieuws zal waarschijnlijk worden verwelkomd door United manager Erik ten Hag, met Varane als vaste waarde in zijn verdediging dit seizoen.

Geef een reactie