David de Gea hoopt zijn tijd bij Manchester United te verlengen

Man United-doelman David de Gea is aan het einde van het seizoen technisch gezien uit zijn contract op Old Trafford. De Gea zette in 2019 een megageld contract op papier en bleef de nummer 1 op Old Trafford, ondanks een terugval in vorm en verschillende managerwissels. Hij werd door sommigen bekritiseerd voor zijn start van het seizoen in de verliezen van United tegen Brighton en Brentford, waarbij hij een blunder maakte in het 4-0 verlies tegen laatstgenoemde.

De Gea is na Cristiano Ronaldo de meest verdienende speler van United en hij is nu meer dan 11 jaar bij de club. De 31-jarige maakte een acrobatische late stop om Amadou Onana te stoppen en een 2-1 overwinning op Everton te behouden op zondagavond. Na de overwinning van Manchester United op Everton werd de Gea gevraagd naar zijn toekomst bij de club. Zonder veel details te geven, zei de veteraan doelman dat hij het liefst nog jaren op Old trafford blijft.

Dit seizoen heeft De Gea slechts drie keer een nulbalans gehouden in 11 wedstrijden in alle competities. Hij heeft bijna 500 keer voor de Rode Duivels uitgekomen en speelde onder Jose Mourinho, Louis van Gaal en nu Ten Hag. De Spanjaard is sinds november niet meer in actie gekomen voor zijn nationale ploeg, zijn laatste optreden dateert van oktober 2020. Hij zal naar verwachting niet afreizen naar Qatar voor het WK van volgende maand.

Geef een reactie