Barcelona boekt zesde competitiezege op rij door doelpunt van Pedri

Pedri’s doelpunt na 18 minuten was genoeg om de 26-voudig kampioenen hun zesde opeenvolgende competitiezege te bezorgen. Tegen Villarreal zorgde de jongeling voor een vintage optreden dat zowel beschaafd en artistiek als dynamisch en vitaal was.

Barcelona had veel geluk in een spannend duel in het Estadio de la Ceramica, maar hield stand tegen een aanval van de Yellow Submarine en bleef op weg naar hun doel om voor het eerst sinds 2019 de titel te veroveren. Binnen drie minuten verprutste Robert Lewandowski een glorieuze kans om de score te openen voor de koplopers. Na een één-tweetje met Lewandowski kon Pedri in de 18e minuut voorbij de verdediging van Villarreal glippen en de bal voorbij voormalig Barcelona-doelman Pepe Reina schieten. Bezoek https://www.fanshopvoetbal.com/ voor enkele verrassingen.

Villarreal kreeg de bal laat in het doel, maar de treffer van Samuel Chukwueze werd afgekeurd. Barca nam een voorsprong van twee cijfers op Madrid, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. Barcelona boekte zijn zesde overwinning op rij. De leiders staan 11 punten voor op Real Madrid in La Liga. De ploeg van Xavi heeft slechts zeven doelpunten tegen gekregen in de competitie en hun enige nederlaag kwam in december tegen Real Madrid.

Er wordt vaak gekeken naar de finesse die de vastberadenheid van Gavi aanvult, maar Pedri weet ook hoe hij het moet doen als het nodig is. Barcelona maakte een prachtige teambeweging, die werd afgerond door de 20-jarige middenvelder voor zijn vierde doelpunt in zeven wedstrijden in alle competities. Volgens Opta heeft geen enkele speler dit seizoen in La Liga meer punten voor zijn team behaald met zijn doelpunten dan Pedri (10 punten met 6 doelpunten).

Xavi Hernandez sprak na de wedstrijd met de media en prees zijn speler voor de prestatie: “Pedri voelt zich comfortabel in deze opstelling, het is zijn natuurlijke positie. Hij is op een zeer hoog niveau.” Door de overwinning staat Barca na 21 wedstrijden bovenaan het klassement met 56 punten, terwijl Villarreal op de achtste plaats staat met 31 punten, zeven punten verwijderd van de vierde Champions League-plaats in La Liga, die momenteel wordt bezet door Atletico Madrid.

Geef een reactie