Real Madrid kopte La Liga met nipte overwinning op Getafe

Real Madrid ging bovenaan La Liga met een nipte overwinning op lokale rivalen Getafe in Coliseum Alfonso Perez. Real schoof op naar 22 punten, drie voor rivalen Barcelona die een wedstrijd in de hand hebben en zondag Celta Vigo ontvangen. Het team van Carlo Ancelotti blijft ongeslagen, met 10 overwinningen en één gelijkspel in hun 11 competitieve wedstrijden tot nu toe dit seizoen, met Eder Militão’s vroege opener genoeg om vanavond de overwinning te bemachtigen. De Braziliaan scoorde met gemak uit een corner. Maar helaas, de wedstrijd daarna was er weer een.

Eerlijk gezegd zat Real Madrid opnieuw zonder Karim Benzema. Ancelotti werd gedwongen Rodrygo Goes te gebruiken als valse negen met steun van Federico Valverde en Vinicius Jr aan beide flanken. Op het middenveld kreeg Eduardo Camavinga de kans om naast Tchouameni en Modric te starten. Militao opende de score voor de kampioenen en klom het hoogst om in de derde minuut een corner van Luka Modric binnen te koppen.

Het 1-1 gelijkspel van Madrid afgelopen zondag met Osasuna betekende dat een overwinning tegen Getafe in het Colosseum Alfonso Perez nodig was om het team weer op het goede spoor te krijgen voor de Clásico van volgende week met Barcelona. Real Madrid brak vanavond amper in het zweet. De jongens van Ancelotti controleerden de wedstrijd van begin tot eind. Ze waren de baas over de dingen en bleven naar voren stromen. Valverde kwam dicht bij een verdubbeling van het bezoekersgeld op 77′ met een felle poging vanop afstand die Soria bijna uithaalde.

De energie die Real Madrid in de tweede helft stopte, was die van een team dat zichzelf niet wilde verwonden en alleen de bal wilde controleren. Een voorsprong van drie punten is een goede buffer in deze fase van het seizoen en de tekenen zijn er dat Real Madrid opnieuw het te kloppen team is in Spanje.