Cristiano Ronaldo viert zijn 700e clubdoelpunt in de overwinning van Man United tegen Everton

Cristiano Ronaldo heeft 700 clubcarrièredoelen bereikt nadat hij zondag scoorde in de 2-1 Premier League-overwinning van Manchester United op Everton. De 37-jarige Portugese spits pakte een steekpass van Casemiro en schoot in de 44e minuut onder Everton-doelman Jordan Pickford af voor wat het beslissende doelpunt bleek te zijn in de 2-1 overwinning van United.

Everton’s Alex Iwobi en United’s Antony wisselden goals binnen de eerste 15 minuten, totdat een blessure van Anthony Martial het verloop van het spel veranderde. Ronaldo begon opnieuw op de bank in de Premier League, maar werd na een half uur geïntroduceerd na een blessure opgelopen door Martial. De 37-jarige lag dit seizoen tot nu toe onder vuur vanwege zijn inzet in de eerste paar wedstrijden van het seizoen. Casemiro zou Ronaldo in de tegenaanval vinden om voor rust het leidende doelpunt te maken, en van daaruit zou United de wedstrijd vasthouden.

“Het is nog steeds moeilijk om doelpunten te tellen voor Ronaldo, want elke week lijkt een nieuw record”, zei United-teamgenoot Bruno Fernandes na de wedstrijd. Het was pas Ronaldo’s tweede doelpunt van het seizoen in zijn strijd om een ​​vaste plek in het team van Erik ten Hag, maar het was een cruciale. Ondertussen was het zijn 144e doelpunt voor United in twee periodes bij de club. Hij scoorde ook 450 voor Real Madrid, 101 voor Juventus en vijf voor Sporting. Ronaldo wilde tijdens de zomerse transferperiode wanhopig vertrekken, maar een verhuizing kwam niet uit de verf.

ESPN meldde dat Ronaldo wilde vertrekken om voor een club in de Champions League te gaan spelen, maar clubs als Chelsea, Bayern München en Paris Saint-Germain wezen alle kansen om hem vast te leggen af. De zege laat intussen zien dat United een kort geheugen kan hebben na het verlies van een teleurstellende Manchester-derby afgelopen weekend.

Geef een reactie