Stuttgart kondigt ontslag aan van Amerikaanse coach Pellegrino Matarazzo

Stuttgart heeft maandag de Amerikaanse coach Pellegrino Matarazzo ontslagen met de club op de een na laatste plaats in de Bundesliga. De 44-jarige heeft de Mercedes-Benz Arena met onmiddellijke ingang verlaten na de 1-0 nederlaag tegen Union Berlin op zondag, waardoor de club wegkwijnt in de degradatiezone van de Bundesliga. De Amerikaan stond sinds 2019 aan het hoofd van de club en wordt nu vervangen door assistent-trainer Michael Wimmer totdat het management een beslissing neemt over een vaste trainer.

Stuttgart, dat vorig seizoen op de laatste dag overleefde, verloor zondag thuis met 1-0 van koploper Union Berlin om op de tweede plaats te blijven staan. Met nul overwinningen na negen wedstrijden is Stuttgart de enige Bundesliga ploeg zonder overwinning. De 44-jarige Matarazzo begon in december 2019 bij Stuttgart en nam 100 competitieve wedstrijden onder zijn hoede. Hij was bijna drie jaar bij de club, kwam in december 2019 aan en verdiende promotie terug naar de toplaag van het Duitse voetbal.

In een verklaring zei Matarazzo: “Ik zal eeuwig dankbaar zijn voor de kans die ik hier kreeg om voet aan de grond te krijgen in het trainersvak. Ik wens dit team, deze club met deze fans, het allerbeste en maximaal succes.” De in New Jersey geboren coach speelde tien jaar in de lagere divisies van de Bundesliga, voordat hij bij FC Nürnberg en Hoffenheim werkte als jeugd- en assistent-trainer.

Stuttgart werd negende in hun eerste seizoen terug in de eredivisie, maar vorig seizoen en dit seizoen waren een strijd, met de ploeg die tot nu toe slechts drie van hun 26 competitiewedstrijden won in het kalenderjaar 2022. De club zei dat er nog geen beslissing is genomen over een opvolger voor Matarazzo.

Geef een reactie