Paris Saint-Germain geeft blessure-updates over Lionel Messi

Lionel Messi maakte Argentinië en Paris Saint-Germain bang toen de 35-jarige woensdag de 1-1-gelijkspelwedstrijd tegen Benfica verliet in het Estádio do Sport Lisboa e Benfica. Hij had de score in die wedstrijd geopend met opnieuw een prachtig afgewerkte finish, maar zal aan de zijlijn blijven staan ​​wanneer PSG terugkeert naar de binnenlandse actie. Messi vroeg om vervangen te worden met nog 10 minuten te gaan toen de stand in de wedstrijd tegen Benfica op 1-1 stond. PSG heeft sindsdien bevestigd dat Messi een kuitblessure heeft opgelopen en de Ligue 1-ploeg heeft benadrukt dat er ‘geruststellende onderzoeken’ zijn geweest over de kwestie.

Volgens wat wordt gerapporteerd door L’Équipe, zal de fitheid van Messi maandag worden geëvalueerd in een fitheidstest voorafgaand aan de Champions League-clash tegen de Portugese kant. Voorafgaand aan de Ligue 1-ontmoeting van dit weekend bevestigde PSG-manager Christophe Galtier dat Lionel Messi niet zal deelnemen. Zondag meldde de Franse media-outlet Le Parisien dat Messi het racen hervatte en maandag zal oefenen. PSG heeft in een blessure-update op de officiële website van de club aangekondigd dat Messi “in behandeling is gebleven na geruststellende onderzoeken” en verdere medische tests zal ondergaan.

Messi lijkt zijn vorm bij PSG te hebben herontdekt. Hij maakte vijf doelpunten en gaf zeven assists in de Ligue 1, nadat hij tweemaal scoorde en één assist gaf in de Champions League. Zondag was er een gevoel van positiviteit rond de kansen van Messi om op tijd weer fit te worden voor de wedstrijd tegen Benfica. Toch zal hij maandag zijn geloofwaardigheid moeten bewijzen. Neymar heeft 11 doelpunten en negen assists op zijn naam staan, terwijl Kylian Mbappé 11 keer de achterkant van het net heeft gevonden in evenveel wedstrijden, hoewel er ook zorgen zijn over de fitheid van laatstgenoemde.

Geef een reactie