Erling Haaland’s Manchester City oogstrelend salaris onthuld

Manchester City-sensatie Erling Haaland verdient naar verluidt meer dan het dubbele van die van teamgenoot Kevin De Bruyne te midden van zijn verbluffende start van het leven in het Etihad Stadium. In de zomer kreeg Manchester City een van de beste koopjes aller tijden door de Noorse international te contracteren van Borussia Dortmund voor slechts £ 51 miljoen. Haaland, die sinds zijn komst de Premier League in vuur en vlam heeft gezet, pakt het duizelingwekkende bedrag op waarmee hij veruit de best betaalde speler van het land is.

De 22-jarige Noorse international heeft maar liefst 14 doelpunten gescoord in zijn eerste acht Premier League-wedstrijden voor Pep Guardiola’s kant. Als hij dat scoretempo vasthoudt, zou Haaland in zijn eerste seizoen in het Etihad Stadium tot 51 miljoen euro kunnen verdienen. Met zijn bloedstollende start in Engeland, is het moeilijk te beweren dat hij niet elke cent van het totaal heeft verdiend, waardoor zijn basiscontract van £ 375.000 per week wordt aangevuld met meerdere.

Haaland verdient £375k per week als basissalaris, maar zijn contract bevat een aantal ‘bijna gegarandeerde’ bonussen, waardoor zijn loon tot die oogverblindende niveaus stijgt. Hij zal naar verwachting in een jaar tijd bijna £ 45 miljoen verdienen terwijl hij bij City is. Hoe dat bedrag, waar de bureauwereld blijkbaar over praat, bij andere spelers terechtkomt, valt nog te bezien, maar weinigen kunnen zijn impact tegenspreken.

Ondertussen zegt City-baas Guardiola dat er geen ontheffingsclausule in het contract van Haaland staat, waarmee hij de geruchten verwerpt dat Real Madrid al overweegt een dergelijke overeenkomst in gang te zetten. Journalist Mike Keegan verklaarde dat Haaland met zijn weekloon van 968.396 euro de best betaalde voetballer in de Premier League is, nadat hij het loon dat City-collega De Bruyne elke week mee naar huis nam, heeft toegeëigend.

Geef een reactie