Harry Kane scoort het enige doelpunt terwijl Tottenham Brighton met 1-0 verslaat

Harry Kane scoorde zijn achtste doelpunt van het seizoen toen Tottenham won in Brighton om hun plaats in de top drie van de Premier League te versterken. Antonio Conte koos ervoor om wat te rouleren, over te schakelen naar een 3-5-2 en 4 wissels door te voeren van midweek naar zijn basiselftal. Voor de aftrap was er een minuut applaus ter nagedachtenis aan de donderdag plotseling overleden Tottenham-fitnesscoach Gian Piero Ventrone.

Kane zette de voorzet van Son Heung-min in de 22e minuut om om Spurs te helpen een moeilijke week af te sluiten. Het was Kane’s achtste doelpunt dit seizoen in de Premier League. De aanvoerder van Engeland vierde zijn doelpunt door naar de hemel te wijzen als eerbetoon aan Ventrone in wat een emotionele gelegenheid was, waarbij het stadion stond om hem voor de wedstrijd toe te juichen. Hugo Lloris werd al snel in actie geroepen om de langeafstandsaanval van Moisés Caicedo weg te werken, en de gastheren hadden ook voor rust de gelijkmaker moeten maken nadat een corner van Pascal Gross werd opgevangen door Lewis Dunk, maar de kopbal van de aanvoerder vloog pijnlijk over de lat.

Brighton, dat met een overwinning op gelijke hoogte had kunnen komen met de bezoekers, begon langzaam maar groeide in de wedstrijd en kreeg voor rust kansen op de gelijkmaker. Ze probeerden zichzelf weer in de wedstrijd te krijgen met een leuk samenspel buiten het Spurs-veld voordat Caicedo een redding van Lloris afdwong met een speculatieve poging. Aan het einde van de Spurs zwaaiden de bezoekende supporters met Italiaanse vlaggen ter ere van Ventrone. En de spelers reageerden naar behoren en voerden het spelplan van Conte perfect uit.

Kane werd echter laat uitgeschakeld in Brighton, pas de tweede keer dit seizoen dat hij er niet in slaagde een wedstrijd af te maken. “Het was een moeilijke week en het was leuk om de overwinning te behalen”, zei Kane, die fulltime zijn tranen tegenhield. De spits domineert de besten van de rest in de race om als topscorer achter Erling Haaland te eindigen.

Geef een reactie