Wolves’ Diego Costa lanceert nieuwe aanval op voormalig Chelsea-manager Antonio Conte

Diego Costa heeft een nieuwe aanval gelanceerd op zijn voormalige Chelsea-manager Antonio Conte na zijn eerste terugkeer op Stamford Bridge sinds hij de club vijf seizoenen geleden verliet. De spits scoorde 59 goals in 120 wedstrijden voor de Blues in drie seizoenen, terwijl hij ook twee Premier League-titels won met de club. In de zomer van 2017 vertelde de toenmalige Chelsea-baas Conte aan Costa dat hij niet langer deel uitmaakte van zijn plannen, waarna de Spaanse international terugkeerde naar de voormalige club Atletico Madrid. Om het nog erger te maken tussen het paar, beweerde Costa dat Conte hem in een sms had verteld dat hij overbodig was.

In een gesprek met verslaggevers na zijn overweldigende ontvangst op Stamford Bridge op zaterdag, maakte Costa duidelijk dat zijn problemen bij de huidige Tottenham-manager liggen en niet bij Chelsea-fans. Hij zei na de wedstrijd tegen de buitenlandse media: “Ik heb nooit een probleem gehad met de fans. Ik vertrok in slechte bewoordingen met * die * manager, ik verliet een kampioen voor de tweede keer en hij rekende niet op mij .” Conte zou de Blues het volgende jaar verlaten na een terugval in de resultaten.

Tijdens de wedstrijd van zaterdag kreeg hij een staande ovatie van de Chelsea-fans toen hij in de tweede helft werd gewisseld. De 34-jarige spits maakte zijn eerste start voor Wolves, maar was grotendeels ineffectief toen de Midlands-club – die Bruno Lage vorige week ontsloeg – bezweek aan een 3-0 nederlaag tegen Graham Potter’s Chelsea. Costa’s laatste opgraving bij Conte zal waarschijnlijk het toneel vormen voor een explosieve reünie wanneer het paar elkaar later dit seizoen ontmoet.

Geef een reactie