Paulo Dybala zou het WK 2022 in Qatar kunnen missen met een vreemde blessure, bevestigde Mourinho

Roma’s Argentijnse aanvaller Paulo Dybala liep een ernstige blessure op in de 2-1 thuisoverwinning op Lecce en is mogelijk niet fit tegen het einde van het jaar, zei José Mourinho zondag. Dybala werd direct gewisseld na het scoren van de winnende penalty in de 48e minuut, waardoor het veld achterbleef met wat leek op een spierprobleem. Medisch personeel legde ijs op zijn linkerdij. De Argentijnse international scoorde de 2-1 en stelde alle drie de punten veilig voor Mourinho’s ploeg tegen Lecce in de Serie A. Zoals gemeld door Sky Sport, zal Dybala verdere tests ondergaan om de omvang van de blessure aan zijn dijbeen vast te stellen.

Mourinho bevestigde na de wedstrijd aan DAZN dat het “onwaarschijnlijk” is dat Dybala in 2022 weer voor zijn club zal spelen. ‘Ik ben geen dokter en ik heb er ook niet met een gesproken, maar uit mijn ervaring, uit wat ik begreep uit het praten voor Paulo zal het moeilijk zijn’, zei hij. Het valt nog te bezien hoe ernstig de blessure is, aangezien Argentinië zich klaarmaakt om half november aan het WK te beginnen. Het WK in Qatar begint op 20 november, met Dybala die door velen wordt gezien als een randspeler voor Luis Scaloni’s selectie in Qatar.

Dybala kampte de afgelopen jaren met blessures en zijn laatste probleem komt op een slecht moment. Hij staat nu voor een angstig wachten om de ernst van zijn blessure te bepalen en heeft ook de strijd op zijn handen om op tijd fit te zijn voor het WK. Het is slechts de laatste in een lange lijst van spierblessures waar Dybala de afgelopen jaren mee worstelde, wat een van de redenen is waarom Juventus hem als vrije speler liet vertrekken. De Argentijnse manager Lionel Scaloni zal zweten over zijn conditie.

Geef een reactie